Ilmainen laina

Jaa

Ilmainen pikavippi voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta nykyään maksuttomia vippejä on tarjolla useammallakin suomalaisella lainayrityksellä. Ilmaisiin lainoihin kuitenkin liittyy muutamia huomioonotettavia asioita sekä rajoituksia, jotka on hyvä tietää ennen kuin pikalainan ottaa. Lue siis lisää ilmaisista lainoista sekä niiden yksityiskohdista.

Erilaiset maksuttomat lainat

Lainafirmat mainostavat maksuttomia lainoja hyvinkin näkyvästi, mutta toisilla niistä saattaa olla hieman eri ajatus siitä, mitä maksuton oikein tarkoittaa. Tässä kolme yleisintä ilmaislaina-tyyppiä:

Nostokuluton laina

Nostokuluttomia lainoja saa firmoilta, jotka tarjoavat joustoluottoa. Joustoluotto on eräänlainen luottotili, jonka hakija saa omaan käyttöönsä lainasopimuksen hyväksymisen jälkeen. Tililtä voi nostaa rahaa osissa aina halutessaan, mutta yleensä jokaisesta nostosta peritään erilliset nostokulut. Niiden suuruus vaihtelee 6-15% nostosummasta.

Ensilainaajilla on toisinaan oikeus nostokuluttomaan lainaan. Tällöin nostoja voi tehdä joko yhden tai useamman ilman ylimääräisiä kuluja. Nostokuluton laina on lähes aina rajoitettu tiettyyn summaan, kuten 500 tai 1000 euroa. Vaikka joustoa voisikin ottaa enemmän, ylimenevästä summasta joutuu todennäköisesti maksamaan myös nostokuluja.

Koroton vippi

Pikavippi ilman korkoja on 50-300 euron suuruinen pikalaina, josta ei tarvitse maksaa lainkaan korkoja. Koska pikavippien korot voivat edelleen olla korkeita, vaikka niille asetettiinkin korkokatto vuonna 2013. Siksi koroton pikalaina kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuuden tullessa vastaan. Sillä voi hyvin rahoittaa esimerkiksi kodinkoneen korjaamisen tai pienen viikonloppuloman.

Täysin kuluton pikalaina

Täysin kuluton laina voi olla pikavippi tai joustoluotto, jonka käytöstä ei peritä minkäänlaisia maksuja, joita lainaamisesta yleensä koituu, kuten tilinavaus- tai hoitomaksut, nostomaksut tai lainakorot. Laina-aika voi kuitenkin olla lyhyempi kuin tavallisesti, joten takaisinmaksu kannattaa hoitaa ajallaan tai muuten voit saada suurenkin laskun maksettavaksesi. Lue lisää lainan lyhentämisestä ja myöhästymisen seurauksista alta.

Lainaa myönnetään vain täysi-ikäisille Suomessa vakituisesti asuville yksityishenkilöille, jotka voivat osoittaa maksukykynsä tulotodistuksella. Vakituiset tulot tarkoittavat sitä, että ilmainen vippi voidaan maksaa takaisin sovitussa ajassa.

Hoida lyhennykset ajallaan

Lainojen takaisinmaksu ajoissa on ainoa keino varmistaa, että laina todella on ilmainen. Mikäli maksat lainan takaisin myöhässä, sinulta voidaan myöhästymismaksujen lisäksi pyytää pahimmassa tapauksessa jopa korkoa koko lainasummasta. Ei siis kannata riskeerata mitään, vaan tutustu tarkasti ilmaisen lainan ehtoihin ja takaisinmaksuaikaan.

Joskus pikavippi tulee maksaa takaisin jo viikon sisään, joten varaudu olemaan maksukykyinen jo pian lainan ottamisen jälkeen. Toisaalta mikäli tiedät saavasi tuloja pian, voit olla huoleti.

Mistä ilmaisia vippejä kannattaa etsiä?

Ilmaista lainaa saadaksesi sinun ei tarvitse kuluttaa aikaa sopivien firmojen etsimiseen; siirry etusivullemme ja näet listallamme jopa kaksi eri lainayritystä, jotka tällä hetkellä antavat lainarahaa ilmaiseksi. Jos olet jo käyttänyt heidän tarjouksensa, voit toki etsiä muidenkin rahoituspalvelujen ilmaislaina-kampanjoita. Pidä kuitenkin varasi ja tarkista valitsemasi lainayrityksen luotettavuus esimerkiksi lukemalla muiden kokemuksia kyseisestä pikavippifirmasta.

Miksi yritykset antavat ilmaisia pikavippejä?

Ilmainen vippi ei ehkä kuulosta kovin hyvältä idealta, sillä miksi yritykset haluaisivat jakaa ilman minkäänlaista voittoa? Kyse on kuitenkin markkinoinnista; ilmainen laina on erinomainen houkutin, jolla voi haalia uusia asiakkaita.

Suomessa toimii jo lukuisia lainafirmoja, jotka joutuvat kilpailemaan kuluttajista, ja siksi yritysten on käytettävä mielikuvitustaan kehitellessään ihmisille tarjouksia, joista ei voi kieltäytyä. Kuluttajilla on näin varaa kilpailuttaa eri lainoja ja mikä parasta, ilmainen pikavippi ei vaadi uuden lainan ottamista maksuttoman lainan jälkeen, vaan voit ollaa ilmaisen lainan, maksaa sen takaisin ja olla ottamatta uutta lainaa enää ikinä.